Pas på glorien Poul Madsen!

Det skal ikke være nogen hemmelighed at jeg har det rigtig rigtig svært med Ekstra Bladet, og i kraft af hans position, Poul Madsen. Jeg er af den opfattelse at han stort set hver gang han udtaler sig, er overordentligt dobbeltmoralsk. Lige nu pudser han glorien og kører journalistisk hetz på politiske kommunikationsrådgivere (eller spin doktor om man vil).

Ekstra Bladet havde absolut ingen problemer med at publicere de givne oplysninger om Fru Thorning-Smiths skattesag og forsøge at blackliste hende, for et år siden. Men nu hvor det er kommet frem at der var uheldig politisk indblanding i givne sag, har de så heller ingen journalistisk moral med at udlevere en mulig kilde.

Er sagen ikke her, som Poul Madsen i øvrigt også selv sidder og siger, at de dengang skulle have været mere opmærksomme på hvilken kilde der kom med oplysningerne og hvilke interesser den givne kilde kunne have i at oplysningerne skulle ud i offentligheden. De brugte ikke oplysningerne, det blev kun til forhandlinger. Og i dag, et år efter, slagter de den mulige kilde fordi de føler sig “forpligtiget over for offentligheden”.
Det der så kunne være interessant at vide er, blev det kun til forhandlinger fordi EB ikke ville “betale” for oplysninger, eller fordi de reelt kunne se at det var ulovligt?
Er det godt nok at Ekstra Bladet siger ”undskyld, vi skulle da have udleveret Peter Ahrenfeldt for et år siden.
Nej vel…..

Det er SÅ nemt at være bagklog, og nogen gange er det altså ikke nok at sige undskyld….
Især ikke hvis man gang på gang på gang på gang….. Som Ekstra Bladet er utrolig dygtige til, skal være bagklog, og nøjes med at sige “det burde vi have tænkt på noget før, vi ved det godt, undskyld, det vil ikke gentage sig”.
Men det gør det jo, det gentager sig jo…
Denne gang sker det igen for at EB kan pudse glorien og sige “vi gjorde det rigtige, offentligheden kan stole på os”. Men pas på med at komme med historier til EB fremover, der er ingen reel kildebeskyttelse i dét hus

Det er meget muligt at pressen er ment til at være den fjerde statsmagt, og de skal holde øje med den politiske magt.
Hvem holder øje med pressen?

Leave a Comment

Filed under Medie, Politik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>