Valg-vits!

Tyvstjålet fra Weekendavisen i fredags….

En dag et stykke ude i fremtiden: Lars Løkke er død og ankommer til Paradiset, hvor han bliver mødt af Sankt Peter, der ser lidt forlegen ud.
-”Øhm, velkommen” får Sankt Peter omsider fremstammet.
-”Tak” Siger Lars, “jeg tænkte nok jeg ville ende her!”
-”Mjah,” siger Sankt Peter, “du har jo i det store og hele opført dig meget anstændigt….  og i betragtning af din barndom og så videre, så bestemte vi, at vi gerne ville have din sjæl her. Men… forstår du, vi har ikke så meget erfaring med fremtrædende Venstremænd…”
-”Ja, ja, fint,” siger Lars, “luk mig nu bare ind!”
-”Jamen, ser du,” siger Sankt Peter, “der var lidt konkurrence om at få fat på dig. Faktisk blev vi nødt til at lave en lille aftale med djævlen…”
-”Aftale?!” udbryder Lars rystet.
-”Det er ikke så slemt,” siger Sankt Peter, “men djævlen mente, at han havde de fleste af dine venner alligevel. Så vi har aftalt, at du får lov til at tilbringe ét døgn i helvede, og ét i himmelen. Så må du selv vælge, hvor du vil være resten af evigheden.”
Lars protesterer lidt, men aftalen er allerede på plads. Så Sankt Peter viser ham vej til en elevator; de siger farvel og på gensyn om fireogtyve timer, og Lars trykker på “Helvede”. Han kører nedad i meget lang tid og ender foran en stor port. Da han ringer på, går døren øjeblikkelig op, og djævelen selv modtager ham.
-”Lars! Gamle ven! Kom indenfor!” udbryder djævelen og hiver Lars ind af døren. Her står han så, på en gigantisk overdækket golfbane. En masse af hans gamle regeringskammerater går rundt og spiller golf.
Banen er perfekt. Det er varmt, men der er fyldt med små letpåklædte djævledrenge som serverer kølige drinks. Lars spiller hele dagen, og om aftenen har Peter Brixtofte, der er død kort forinden, forberedt en kæmpe buffet med de bedste vine og udsøgte lækkerier.
Inden Lars ved af det, er det første døgn gået, og en lille djævel viser ham atter vej til elevatoren.
Da Lars kommer ind i himmelen, er han meget eftertænksom, men også her bliver han budt varmt velkommen. Han bliver klædt i englegevandter og får udleveret en harpe. Resten af dagen spadserer han fra sky til sky, hører fuglene synge og spiser friske frugter ad libitum.
Senere får han lidt mavepine af al den frugt, og på en sky nær ved sidder Ritt Bjerregaard og Jytte Hilden og harpe-jammer for anden time i træk. Snart dukker Sankt Peter op.
-”Nå, nu har du haft et døgn hvert sted,! siger Sankt Peter, “har du truffet dit valg?”
-”Hmmm…” siger Lars, “jeg havde aldrig troet, at jeg skulle sige det, men måske hører jeg trods alt til i helvede. Det er nok det bedste sted for mig.”
Sankt Peter er målløs og forsøger at omvende Lars, men han er fast besluttet. Så endnu engang bliver han fulgt til elevatoren, og de tager afsked. Også denne gang lukker djævlen selv op, da Lars ringer på og hiver ham energisk ind af porten.
Lars ser sig om i det brændende inferno, hvor hans gamle venner vrider sig i smerte.
-”Men..,” siger han, “hvor er golfbanen? Hvor er de kolde drinks?”
-”Ah!” siger djævlen, “ser du, i går førte vi valgkamp! I dag har du stemt på os!”

Leave a Comment

Filed under Ikke kategoriseret, Politik

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>